Tech

'Goede zorgstart-ups beginnen bij inclusie patiënt'

Het Radboudumc REshape Center in Nijmegen gaat innovatie, start-ups en ‘patients included’ internationaal samen brengen. Tijdens het event Our Future Health op 26 mei in Nijmegen delen sprekers van over de hele wereld inspiratie en nieuwe inzichten.

Het event is een onderdeel van Startup Fest Europe, dat van 24 tot en met 28 mei op veertien verschillende locaties in Nederland wordt gehouden. Het evenement in Nijmegen heeft als rode draad de verduurzaming van de zorg. Duurzaam betekent in dit verband kwalitatief beter, maar ook beter betaalbaar én beter toegankelijk. Het perspectief van de patiënt zou daarbij leidend moeten zijn, vandaar de omarming van het Amerikaanse credo ‘patients included’.  

Virtuele wereldtour

In de middag splitst het event zich op in een gedeelte in Nijmegen en een virtueel deel met een live videoverbinding die in 24 uur meer dan 20 steden aandoet. Our Future Health is volgens mede-organisator Lucien Engelen van Radboudumc REshape het eerste event in de gezondheidszorg waar de fysieke en de virtuele wereld op een dergelijke schaal met de wereld van de patiënt wordt verbonden. Via een live videoverbinding wordt het daglicht langs twintig steden over de wereld gevolgd. In al die steden geven zorginstellingen, patiënten en technologiebedrijven presentaties van acht of zestien minuten in een half uur.

Onder de 41 sprekers in  Nijmegen onder anderen bestuursvoorzitter Mark van Houdenhoven van de Maartenskliniek, hoogleraar en zorginnovator Bas Bloem, prinses Laurentien, minister Edith Schippers van VWS, directeur Jos de Blok van Buurtzorg en Neelie Kroes, speciale afgezant voor start-ups.

Geïnteresseerden kunnen via bijgaande link een uitnodiging aanvragen. De eerste 25 lezers van Skipr die via deze link een aanvraag doen onder vermelding van codewoord Skipr ontvangen in ieder geval een uitnodiging voor Our Future Health.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top