Tech

Intrakoop breidt dienstverlening uit met ICT

Intrakoop, de inkoopcoöperatie van de zorg, gaat samenwerken met Protinus IT om zorgorganisaties ict-producten en -diensten (op maat) aan te kunnen bieden. Het bedrijf komt met deze nieuwe service naar aanleiding van vragen van leden.

Veel zorgorganisaties worstelen volgens Intrakoop met lastige ict-vraagstukken, die bovendien zeer kostbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan hoge kosten voor beheer, licenties en exploitatie. Door gebrek aan specialistische kennis en gebrek aan goede partners kunnen projecten mislukken of veel duurder uitpakken, volgens Intrakoop. Directeur Frank Kaptein: "Onze leden vragen ons steeds vaker om hulp bij het verwerven van ict-middelen en -diensten. Samen met Protinus maken we ict-vraagstukken inzichtelijk en worden producten en diensten tegen de beste prijs aangeboden door leveranciers. Zo kunnen onze leden flexibel en efficiënt werken."

Protinus IT brengt aan de hand van managed sourcing de concrete behoeftestelling in beeld en selecteert daarbij de juiste leveranciers. “Wij zijn van mening dat er vanuit ict-perspectief meer overeenkomsten zijn in de zorg dan verschillen. Toch hebben de leveranciers de afgelopen jaren van de verschillen weten te profiteren”, zegt Marcel Nulden, algemeen directeur van Protinus IT. Daar komt met de ict-omgeving voor Intrakoop-leden verandering in, volgens hem. Nulden: "Op deze manier brengen wij de hele ict-markt in kaart, zodat elke zorgorganisatie in staat is de beste oplossing voor elk ict-vraagstuk te vinden."


0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top