HRM

Mogelijk banenverlies bij Dichterbij

Opnieuw staan er banen op de tocht bij aanbieder van gehandicaptenzorg Dichterbij. Het gaat met name om werk op de dagbestedingslocaties.

Dichterbij zal zich inspannen om zoveel mogelijk vaste medewerkers te herplaatsen. Maar ‘boventalligheid van medewerkers is op dit moment helaas niet uit te sluiten’, zo stelt de organisatie in een reactie op een artikel in het Brabants Dagblad. In een interne mail stelt Dichterbij ‘een verlies te verwachten van 10-15% van het werk van de circa 900 medewerkers’. Medewerkers geven aan dat het om 210 banen zou gaan.

Woningen

Vanaf 20 juni horen medewerkers die hun werk verliezen of er passend werk binnen de organisatie is. Een aantal dagbestedingsmedewerkers zouden aan het werk kunnen in de woningen waar mensen met een verstandelijke beperking 24-uurs zorg krijgen. Dat is niet omdat daar meer werk is, maar omdat er gewerkt wordt met tijdelijke of flexcontracten die makkelijker beëindigd kunnen worden.

Reorganisatie

Dichterbij is werkzaam in Noordoost Brabant, Noord Limburg en Zuidoost Gelderland. Er werken nu ongeveer 900 medewerkers. De reorganisatie is het gevolg van strategische keuzes die Dichterbij al in 2013 nam. In januari 2015 zijn er 130 medewerkers ontslagen, voornamelijk werkzaam in de centrale en decentrale overhead. In juni van dat jaar werd bekend dat er 21 managers weg moesten.

Vanaf de zomer is de dagbesteding gereorganiseerd. In juli 2015 hebben heeft Dichterbij, samen met Assist, UniK opgericht voor alle Wmo- en Jeugdwet-gefinancierde zorg. In het najaar is begonnen met de ontvlechting door de individuele begeleiding onder te brengen bij UniK. “Met het ontvlechten van locaties met cliënten van zowel UniK als Dichterbij zitten we nu in het sluitstuk van deze reorganisatie”, aldus Dichterbij.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top