Vastgoed

Het nieuwe ziekenhuis MST officieel geopend

Het nieuwe ziekenhuis MST officieel geopend

Het nieuwe Medisch Spectrum Twente (MST) is geopend op 11 juni, vijf maanden na de verhuizing. Het ziekenhuis is verhuisd van twee oude gebouwen aan de rand van het centrum van Enschede naar een nieuw gebouw.

Bestuursvoorzitter Bas Leerink opende het nieuwe ziekenhuis samen met commissaris van de Koning Ank Bijleveld en de burgemeesters van de veertien Twentse gemeenten. Ank Bijleveld roemde tijdens haar speech vooral de hoogspecialistische zorg van het MST. "Vanwege de afstand vanuit Twente naar UMC's in het land, is het noodzakelijk dat de complexe zorg dichtbij blijft." Burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede sprak onder meer over de voordelen van de locatie en het feit dat  patiënten een plekje in de samenleving houden te midden van de stad. De opening kon live worden gevolgd via de Facebookpagina van het MST.

Na het openingsmoment was er voor de genodigden en het publiek uit de hele regio gelegenheid om kennis te maken met de zorg in het MST, door de zorgmarkt in de atria te bezoeken. Daar konden zij de zorg "op een interactieve manier ervaren". De nadruk lag hierbij op de complexe, topklinische zorg en de innovaties die in het ziekenhuis worden ontwikkeld en toegepast. Samen met Universiteit Twente konden de artsen van het MST en hun teams de bezoekers de nieuwste technologische ontwikkelingen in de zorg laten zien en beleven.

Santeon-ziekenhuizen

Het MST is één van de zes Santeon-ziekenhuizen die nauw samenwerken om de zorg te verbeteren door van elkaar te leren. Het verzorgingsgebied van het MST bestaat uit 263 duizend inwoners maar voor bepaalde onderzoeken en behandelingen verwijzen artsen uit het hele land hun patiënten naar MST. Er werken circa 3700 medewerkers, onder wie 235 medisch specialisten.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top