Finance

Zorg start-ups krijgen injectie van 22 miljoen

Zorg start-ups krijgen injectie van 22 miljoen

Onder de naam UNIIQ hebben Erasmus MC, TU Delft, Universiteit Leiden en de regionale ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter een nieuw investeringsfonds opgezet. Met het nieuwe fonds komt 22 miljoen euro beschikbaar voor ondernemers die kansrijke technologie willen vermarkten.

“Wij zien dat het voor academische start-ups heel moeilijk is om risicokapitaal te krijgen voor het uitwerken van hun innovatie”, licht Paul Althuis, directeur Valorisation Centre TU Delft, mede namens Erasmus MC en Universiteit Leiden, het initiatief toe. “De stap naar venture capital is gewoon te groot.”

Niet rijp

Directeur Rinke Zonneveld van InnovationQuarter beaamt dit. “Binnen het investeringsfonds van InnovationQuarter zien wij veel ondernemers die te vroeg langskomen; ze zijn nog niet rijp voor de markt. UNIIQ is juist voor deze ondernemers bedoeld. Het fonds helpt hen om hun innovatie sneller naar de markt te brengen en hun business-case te versterken voor vervolgfinanciering.”

Ecosysteem

Het nieuwe investeringsfonds is op 20 mei gelanceerd door Neelie Kroes, die zich in haar rol van ‘start-up-ambassadeur’ inzet om Nederland tot een van de beste Europese start-up ecosystemen te maken. “In Nederland zijn ongekend veel slimme start-ups die risico’s nemen en denken in nieuwe business of maatschappelijke modellen”, aldus Kroes. “Zij maken het verschil in de manier waarop we betalen, reizen, gezond blijven, ouder worden, werken en leren. Kapitaal is nodig om die start-ups hun product, dienst of business-model te laten ontwikkelen. Fantastisch dat UNIIQ investeert in deze belangrijke groeifase van start-ups.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top