ACTUEEL

Onderzoek naar tekort Thyrax voorlopig niet openbaar

Het onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) naar het tekort aan schildkliermedicijn Thyras is afgerond. De uitkomst is voorlopig echter nog niet openbaar. Tegen openbaarmaking van het rapport is bezwaar gemaakt, zo meldt EénVandaag. Door wie is niet bekend.

Begin dit jaar ontstond er een tekort aan Thyrax, een middel voor mensen bij wie de schildklier niet of te traag werkt. Reden was het staken van de productie in het Brabantse Oss.

De Inspectie deed onderzoek naar het ontstaan tekort. Onder de geneesmiddelenwet hebben fabrikanten namelijk een inspanningsverplichting om ervoor te zorgen dat er genoeg medicijnen op voorraad zijn.

Bezwaar

Het onderzoek is sinds begin juni klaar. De betrokken partijen, producent Aspen, de eerdere producent MSD en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen hebben het rapport ontvangen. Ze mogen bezwaar maken tegen openbaarmaking en dat is nu gebeurd. Van wie dit bezwaar afkomstig is wil de Inspectie niet zeggen, aldus EenVandaag

Minister Schippers heeft vorige maand aangekondigd dat de boete voor verwijtbare geneesmiddelentekorten wordt verhoogd van 45.000 naar 150.000 euro en uiteindelijk naar maximaal 820.000 euro.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top