ACTUEEL

Twee Nederlandse doden na behandeling kliniek

Twee Nederlanders zijn in de afgelopen week overleden na een behandeling in de Duitse kankerkliniek Klaus Ross Kliniek. Een Belgische vrouw overleed in Nijmegen na een behandeling in de Duitse alternatieve kliniek. Twee Nederlandse vrouwen liggen nog in het ziekenhuis, liet de politie donderdag weten.

De Duitse politie waarschuwde afgelopen dinsdag voor kliniek in Bracht, net over de grens bij het Limburgse dorpje Swalmen. Aanleiding was het onder verdachte omstandigheden overlijden van een Nederlandse vrouw, nadat ze de kliniek had bezocht. De 43-jarige vrouw had borstkanker en kreeg in de kliniek een alternatieve kankerbehandeling. Ze stierf vorige week.

De Nederlandse politie verzoekt mensen die behandeld zijn in de Klaus Ross Kliniek dringend contact op te nemen met het Landelijk Meldpunt Zorg. Veel Nederlanders hebben de kliniek bezocht.

De overleden patiënten zijn een 55-jarige Belgische vrouw, een 55-jarige man uit Apeldoorn en een 43-jarige vrouw uit Wijk en Aalburg. Oprichter Klaus Ross liet in een schriftelijke reactie weten volledig mee te werken aan het politieonderzoek. De kliniek is inmiddels dicht. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top