ACTUEEL

Zorgcombine neemt failliet Thuiszorg Noord-Holland over

Zorgaanbieders Omring/ De Zorgcirkel en M.I.E.P. nemen ieder een deel van de activiteiten van de failliete Stichting ZorgBedrijf Noord-Holland en dochterbedrijf Thuiszorg Noord-Holland over. Daarmee behouden vrijwel alle 200 medewerkers hun baan en de cliënten hun vertrouwde hulp.

De Zorgcirkel en Omring zullen tezamen de zorgcontracten met de verzekeraars voortzetten. Omring neemt de wijkverpleging van het ZorgBedrijf in de regio Den Helder, Schagen en Hollands Kroon over. De Zorgcirkel zorgt op haar beurt voor de continuering in de overige gemeenten in de regio Alkmaar.

Gelijke voorwaarden

Beide partijen garanderen bovendien dat aan al het zorgverlenende personeel een arbeidsovereenkomst wordt aangeboden die qua voorwaarden gelijk is aan het huidige arbeidscontract. Voor de medewerkers in de wijkverpleging en begeleiding geldt dan ook dat zij hun werkzaamheden bijna geruisloos voort kunnen zetten namens Omring of De Zorgcirkel. Dit zorgt er weer voor dat de cliënten grotendeels de zelfde gezichten blijven zien. “We vinden het belangrijk dat de mensen die zorg kregen van ZorgBedrijf niet tussen wal en schip vallen”, zegt bestuursvoorzitter Victor van Dijk van Omring.

Huishoudelijke zorg

De huishoudelijke zorg wordt overgenomen door aanbieder M.I.E.P. uit Amsterdam. M.I.E.P. staat voor Multi-Inzetbaar-Efficiënt-Professioneel en is een onderdeel van Koster & Co. M.I.E.P. neemt alle zorgcontracten met de betrokken gemeenten uit de regio over. Bovendien zullen zij aan alle  medewerkers in de huishoudelijke hulp een arbeidsovereenkomst aanbieden waarbij de arbeidsvoorwaarden voor de medewerkers onveranderd blijven. Ook de gemeenten hebben zich akkoord verklaard om M.I.E.P. de contractoverneming te gunnen.

Curator Arthur Sweens laat tegenover het Noord-Hollands Dagblad weten dat vijf mensen die op kantoor werken hun baan verliezen. Zorgbedrijf Noord-Holland en Thuiszorg Noord-Holland is een week terug failliet verklaard. Sweens had al direct goede hoop op een snelle doorstart. Sweens heeft de afgelopen periode nauw overleg gehad met verzekeraars en de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Schagen, Den Helder en de BUCH-gemeenten (Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo).

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top