Finance

Baas failliet Thuiszorg Noord-Holland gaf zichzelf bijna 2 ton

De bestuurder van het failliete Thuiszorg Noord-Holland gaf zichzelf in 2014 een vergoeding van 174.240 euro. In het Noord-Hollands Dagblad zeggen deskundigen dat dit hoog is voor een relatief kleine organisatie.

Zorgbedrijf, het moederbedrijf van Thuiszorg Noord-Holland, is vorige week failliet verklaard. Terwijl de accountant al sinds 2009 waarschuwde voor financiële problemen, bleef de vergoeding voor bestuurder Hans Ottens stijgen. In 2013 was die nog ruim een ton, zo schrijft het Noord-Hollands Dagblad.

Ottens huurde zichzelf in als bestuurder van Thuiszorg Noord-Holland, via weer een ander bedrijf: HS Holding. Eigenaar van HS Holding is Ottens zelf. Via die holding betaalde hij zichzelf ook een salaris. De hoogte daarvan houdt hij voor zich.

Kanttekeningen

Met ruim 174 duizend euro blijft Ottens onder het maximaal toegestane salaris voor bestuurders in de semipublieke sector van 179 duizend euro. Toch is curator Arthur Sweens kritisch. Hij vindt de vergoeding opvallend hoog voor een organisatie met 200 man personeel, waaronder veel parttimers. Of de vergoeding een rol heeft gespeeld in het faillissement zal Sweens in zijn vervolgonderzoek bekijken. Momenteel is hij bezig met de doorstart. Donderdag werd bekend dat Thuiszorg Noord-Holland wordt overgenomen door zorgaanbieders Omring/ De Zorgcirkel en M.I.E.P.

In het Noord-Hollands Dagblad plaatsen ook gezondheidseconoom Guus Schrijvers  en hoogleraar in de bedrijfsvoering Joris van der Klundert (Erasmus Universiteit) kanttekeningen. Ook zij vinden de vergoeding van Ottens niet in verhouding staan tot het formaat van het bedrijf en zijn rol daarin.

Ottens zelf vindt niet dat zijn vergoeding te hoog was, aldus Noord-Hollands Dagblad.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Veronica van Nederveen

8 augustus 2016

En de Raad van Commissarissen/ Raad van Toezicht vond alles goed?

Top