ACTUEEL

ANWB traumahelikopter gaat op Waddeneilanden vliegen

De ANWB mag de komende vijf jaar het ambulancevervoer door de lucht verzorgen vanaf de Waddeneilanden. De Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Fryslân heeft de aanbesteding voor het inhuren van een helikopter en bijbehorende piloten officieel gegund aan het ANWB-dochterbedrijf Medical Air Assistance (MAA).

Dit meldt de ANWB.

Rond november zullen de eerste vluchten met patiënten, die met spoed vanaf de Waddeneilanden naar een ziekenhuis aan de vaste wal moeten, worden uitgevoerd. Naar verwachting gaat het jaarlijks om driehonderd vluchten. De uitvalsbasis is Vliegbasis Leeuwarden. Als helikoptertype is gekozen voor de Airbus H 145. Ook is er een reservehelikopter, om de continuïteit van ambulancezorg vanaf de Waddeneilanden te waarborgen.

Het ministerie van Defensie verzorgde voorheen het patiëntenvervoer, maar kondigde in 2014 aan hiermee te stoppen in 2015. Sindsdien verzorgt de Kustwacht het vervoer. Volgens de RAV Fryslân was er in 2015 "het nodige te doen” rond de oorspronkelijke aanbesteding. Eén van de inschrijvers had namelijk een kort geding aangespannen, waarop de aanbesteding werd afgebroken. Met betrekking tot het opstarten van de nieuwe aanbesteding loopt een hoger beroep. Desondanks gaf de rechter te kennen dat de nieuwe aanbesteding gewoon doorgang kan vinden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top