ACTUEEL

Stelvio for Life zamelt half miljoen in voor kankeronderzoek

De fundraising-tocht Stelvio for Life, die op 27 augustus is gehouden, heeft een bedrag van 505 duizend euro opgeleverd. Het geld komt ten goede aan onderzoek naar een persoonlijke behandeling van kanker door het Center for Personalized Cancer Treatment (CPCT).

Bijna 300 deelnemers beklommen hardlopend, fietsend of wandelend de Zuidkant van de Passo dello Stelvio in Italië: ruim 21 kilometer lang, 1500 hoogtemeters en 34 haarspeldbochten, met een gemiddeld stijgingspercentage van meer dan 7 procent inclusief uitschieters naar meer dan 14 procent.

“Door de unieke werkwijze van het CPCT kunnen we de vertaalslag van nieuwe vindingen uit dna-onderzoek naar een betere behandeling van kanker heel snel maken”, aldus CPCT-voorzitter Emile Voest. “We maken grote stappen en het is een heel mooi vooruitzicht dat de volgende generatie hiervan kan gaan profiteren.”

Wereldwijde top

Voest complimenteerde Stelvio for Life als unieke fundraiser; 100 procent van het geld gaat naar het goede doel, terwijl de deelnemers een zware sportieve uitdaging volbrengen in een fantastische omgeving. Volgens Voest lijkt Stelvio for Life daarmee op het CPCT, dat wereldwijd tot de top van gepersonaliseerde kankerbehandeling behoort.

Stelvio for Life is geen wedstrijd, wel wordt de tijd geregistreerd. De eerste fietser kwam na iets meer dan anderhalf uur binnen. De eerste loper klokte bijna twee uur en twintig minuten. Ondanks de relatief warme temperatuur van 25 graden, viel er slechts één deelnemer uit. Er deden naast individuele deelnemers ook teams mee van vrienden, bedrijven en medici van bij het CPCT aangesloten academische en niet-academische ziekenhuizen. Stelvio for Life vindt in 2017 weer plaats op zaterdag 26 augustus.

Zorgbestuurders, -managers en -professionals met een fietshart kunnen op 16 september terecht in Arnhem voor de 1e Skipr Care & Cure Cycle ChallengeLees meer over de 1e Skipr Care & Cure Cycle Challenge 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top