HRM

Overleg cao's apotheken en SBA vastgelopen

Bonden en werkgevers zijn niet tot een akkoord gekomen over een nieuwe cao Apotheken. Ook de gesprekken over de cao Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA)0 zijn vastgelopen.

Volgens vakbond CNV is het overleg over de SBA stukgelopen op bezwaren van de Associatie van Ketenapotheken (ASKA) en de Vereniging Zelfstandige Apothekers (VZA).

CNV vreest dat met het vastlopen van de cao-besprekingen ook het voortbestaan van de Stichting Bedrijfsfonds Apotheken in gevaar komt. In deze organisatie werken bonden en werkgevers samen aan scholing, arbeidsverhoudingen en arbeidsomstandigheden in de sector. De SBA wordt gefinancierd door alle openbare apotheken en wordt bestuurd door cao-partijen, maar volgens CNV komen er sinds 1 juli 2016 geen premieafdrachten meer binnen. 

Het overleg over een nieuwe cao Apotheken is voor de zomer zonder resultaat afgebroken. CNV Zorg & Welzijn zegt bereid te zijn verder te praten als werkgevers zich aansluiten bij de landelijke afspraken tussen werkgevers en werknemers uit het Sociaal Akkoord over de reparatie van de opbouw en de duur van het 3e WW-jaar.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top