ACTUEEL

Werknemers voeren actie voor een goede cao

Medewerkers van verpleeghuizen en thuiszorgmedewerkers voeren door het hele land waarschuwingsacties. Daarmee willen ze volgens FNV Zorg & Welzijn "een signaal afgeven voor een goede nieuwe cao met echte banen en tegen de onderbezetting, waarmee ze dagelijks te kampen hebben".

Op tientallen plekken in het land organiseren zorgmedewerkers met hun collega’s 1-minuutsacties. In die minuut maken ze een foto om hun steun voor goede afspraken te laten zien. Deze foto’s zijn terug te zien op een website (www.fnvvoorzorg.nl). Op woensdag 14 september worden de onderhandelingen voor een nieuwe cao hervat. FNV Zorg & Welzijn wil de “race naar beneden” stoppen, door afspraken te maken over echte banen en over een goede waardering van de zorgmedewerkers.

Sarah Dobbe, cao-onderhandelaar FNV Zorg & Welzijn: "We zijn inmiddels al maanden in gesprek om tot een nieuwe cao te komen voor de verpleeg, - verzorgingshuizen en thuiszorg. De problemen van doorgeslagen flexibilisering, werkdruk en onzekerheid in de zorg willen we aanpakken. Maar de werkgevers blijven weigeren om deze problemen op te lossen".

Race naar beneden

De race naar beneden heeft in de ouderenzorg de bodem bereikt, stelt Dobbe. "Kleine contracten en hyper-flexibele roosters zorgen ervoor dat kwetsbare ouderen voortdurend verschillende gezichten zien. De werkdruk is enorm gestegen. In de thuiszorg ben je je baan bij elke aanbesteding van een gemeente niet zeker. En deze aanbestedingen zijn er jaarlijks."

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top