Finance

Laurens lijdt opnieuw grote verliezen

Zorgaanbieder Laurens in Rotterdam verwacht ook dit jaar rode cijfers te schrijven. Volgens RTL Z blijkt uit het jaarverslag dat het verlies wordt geschat op 10 miljoen euro.

Uit de jaarrekening blijkt dat de verliezen de financiële positie van Laurens aanzienlijk hebben verzwakt, aldus RTL Z. De solvabiliteit daalde van een solide 35 procent naar 22 procent. De organisatie, de grootste aanbieder van ouderenzorg in Rotterdam en omstreken, boekte in 2015 een verlies van 25 miljoen euro.

In de goedkeurende verklaring schrijft accountant Margery Kuikman van KPMG dat zij "onvoldoende heeft kunnen vaststellen of de gefactureerde productie inzake extramurale zorg feitelijk is geleverd." Naar verluidt wil ABN Amro de leningen aan Laurens eind dit jaar met 7 miljoen euro verlagen. ING blijkt de rekening courant lening van 7,5 miljoen euro 'tijdelijk op 0' te hebben gezet. Volgens Laurens heeft een 'externe partij' een voorwaardelijke liquiditeitsgarantie van maximaal 7 miljoen afgegeven voor de periode mei 2017 tot september 2017.

Reorganisatie

Laurens kondigde in februari een reorganisatie aan, waarbij 219 banen werden geschrapt. Toen in april bekend werd dat de zorginstelling in 2015 een verlies van 25 miljoen euro had gemaakt, stapte financieel bestuurder Marc Scholten op. Dan stond Laurens in juli ook nog eens op de lijst van elf slechtst presterende zorginstellingen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De instelling kwam onder verscherpt toezicht en ook bestuursvoorzitter Ids Thepass moest vertrekken.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top