Vastgoed

AMC verliest ook in cassatie zaak rond zorghotel

Het AMC heeft een slepende zaak over de mislukte bouw van een zorghotel definitief verloren. De Hoge Raad heeft het beroep van het ziekenhuis tegen een eerdere nadelige uitspraak van het gerechtshof in Amsterdam verworpen. Daarmee dreigt het ziekenhuis alsnog vele miljoenen euro’s boete te moeten betalen aan ontwikkelaar Caransa.

De zaak draait rond de bouw van wat Nederlandse eerste zorghotel had moeten worden. Al in 2004 maakten het AMC en Caransa hier plannen voor. Tegen de zin van het AMC veranderde de projectontwikkelaar de oorspronkelijke bouwplannen.

Na protesten van het AMC draaide Caransa de aanpassingen terug. Het AMC moest vervolgens de grond volgens afspraak bouwrijp maken en in september 2009 overdragen, hetgeen niet gebeurde. Het AMC betoogde destijds hier goede redenen voor te hebben, onder meer gelegen in de verslechterde onderlinge relatie en de mogelijk kwetsbare financiële positie van de projectontwikkelaar.

In eerste instantie volgde de rechtbank in 2011 deze redenatie, maar het gerechtshof besloot in 2015 anders. Om de miljoenenschadeclaim van de projectontwikkelaar te ontlopen, ging het AMC in cassatie tegen deze uitspraak. De Hoge Raad verwerpt nu dit bezwaar. Daarmee is de weg vrij voor Caransa om een schadevergoeding te eisen. In 2012 eiste de proejctontwikkelaar nog 35 miljoen euro.  

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top