ACTUEEL

Mislukt zorghotel kan AMC alsnog miljoenen kosten

Vastgoedbedrijf M. Caransa BV claimt 35 miljoen euro van het AMC in verband met een mislukt vastgoedproject. Het vastgoedbedrijf is daartoe een civiele procedure gestart bij het gerechtshof in de hoofdstad. Dat meldde het Financieele Dagblad dinsdag.

De zaak handelt om de bouw van een zorghotel naast het AMC. Het ziekenhuis en Caransa besloten in 2004 tot de bouw van het complex, dat ook een medisch bedrijvenpark zou omvatten. Het zorghotel (Zotel) zou het eerste zorghotel in Nederland zijn geworden, maar er werd nooit met de bouw gestart. Het AMC en Caransa hebben inmiddels geen plannen meer om het Zotel alsnog uit de grond te stampen.

Oordeel rechtbank

Volgens een uitgebreid artikel in het FD wees de rechtbank een vordering van Caransa vorig jaar nog af omdat het AMC niets te verwijten zou zijn. In een poging om nu wel gelijk te krijgen, heeft Caransa acht getuigen opgeroepen. Het gaat onder meer om Hans Eekel, de voormalige directeur van het AMC-vastgoedbedrijf en diens opvolger.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Bakker

10 oktober 2012

En ondertussen zitten de familieleden die van ver komen zonder slaap- en uitrustmogelijkheden in het AMC. Erg klantonvriendelijk.

Top