ACTUEEL

Voormalig zorgbestuurder staat op kandidatenlijst 50PLUS

50PLUS heeft de kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2017 bekendgemaakt. In de toptien staan Martin van Rooijen, voormalig interim-bestuursvoorzitter van GGZ Westelijk Noord-Brabant, en Corrie van Brenk, landelijk bestuurder van FNV Zorg&Welzijn.

Martin van Rooijen was staatssecretaris van Financiën in het kabinet Den Uyl in de jaren zeventig. Hij is voorzitter van de raad van bestuur van GGZ Westelijk Noord-Brabant geweest. Momenteel is hij adviseur College Sanering Zorginstellingen en voorzitter van de Koepel van Verenigingen van Gepensioneerden. Van Rooijen is sinds 2015 lid van de Eerste Kamer namens 50PLUS.

Corrie van Brenk werkte vanaf 2001 bij vakbond Abvakabo FNV, onder meer als cao-onderhandelaar voor bijvoorbeeld de kinderopvang, de jeugdzorg en het Nederlandse Rode Kruis. Sinds 2010 zat ze in het dagelijks bestuur van Abvakabo FNV. Van Brenk was de laatste voorzitter van Abvakabo FNV, tot de fusie met FNV op 1 januari 2015. Zij is nauw betrokken geweest bij de rechtszaak tegen Meavita, het thuiszorgconcern dat in 2009 failliet ging.

Forse winst

Op de lijst van 50PLUS staat verder onder andere Léonie Sazias, ex-omroepster en presentatrice voor verschillende omroepen. Momenteel leidt zij in de gemeenteraad van Hilversum de Hart voor Hilversum-fractie. Eerder was de enige huidige afgevaardigde van 50PLUS in de Tweede Kamer, Henk Krol, al tot lijsttrekker benoemd. In de peilingen staat de partij op forse winst, en worden negen tot elf zetels haalbaar geacht. (Skipr/ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top