ACTUEEL

Bestuurder Van Rooijen stopt bij GGZ WNB

Interim- bestuursvoorzitter Martin van Rooijen van psychiatrisch ziekenhuis GGZ Westelijk Noord-Brabant in Halsteren stopt per 1 december. Zijn taak om GGZ WNB weer op het juiste spoor te krijgen, zit er dan op, aldus Jan Hoogendoorn, voorzitter van de Raad van Toezicht. Dat meldt BN De Stem.

 Crisismanager

Van Rooijen trad vorig jaar als crisismanager aan bij de locatie 'Vrederust' van GGZ WNB. De instelling verkeerde in acute nood en het voortbestaan was in gevaar. Vrederust kampte met te hoge kosten, de tekorten liepen uit de hand en de bank zette het krediet stop.

Reorganisatie

Ex-staatssecretaris en voormalig KNVB-voorman Van Rooijen stelde orde op zaken. Hij herwon het vertrouwen van de bank en voerde een reorganisatie door waarbij 151 medewerkers werden geschrapt, echter zonder gedwongen ontslagen

Opvolger

Hoogendoorn zegt in BN De Stem “zeer tevreden”te zijn over wat Van Rooijen heeft bereikt. Volgens CNV-vakbondsman Wim Geurts was GGZ WNB failliet geweest als hij er niet was geweest. Hoogendoorn verwacht rond 1 november een opvolger voor Van Rooijen te hebben gevonden.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top