ACTUEEL

OR GGZ Westelijk Noord-Brabant dreigt op te stappen

Bij GGZ Westelijk Noord-Brabant (Vrederust) in Halsteren bestaat commotie over de lopende reorganisatie- en bezuinigingsoperatie. De OR-leden zeggen in een verklaring voor het personeel ‘zich te beraden op hun positie'. Zij hebben het overleg met tijdelijk topman Martin van Rooijen opgeschort. Dat meldt de website Medicalfacts.

Pijn bij de mendewerkers

Reden voor de onenigheid bij de in financiële nood verkerende psychiatrische instelling is dat Van Rooijen de managers en directeuren net onder hem bijna allemaal zou hebben herbenoemd, terwijl de ‘gewone' medewerkers de pijn van de bezuinigingen voelen. Zo schrijft Medicalfacts. Zo vallen bij de huishoudelijke dienst zware klappen. Het steekt de OR dat hooggeplaatsten die medeschuldig zijn aan de malaise, nu mogen blijven zitten.

Wanbeleid

De instelling raakte namelijk vorig jaar in grote problemen onder ex- bestuursvoorzitter Wubbo Petersen. GGZ Westelijk Noord-Brabant gaf jarenlang veel meer geld uit dan er binnenkwam, belandde in 2010 diep in het rood, waarop de bank de financiering opzegde. Vervolgens werd ex-staatssecretaris Van Rooijen binnengehaald als puinruimer, terwijl Petersen eind vorig jaar werd weggestuurd.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top