Finance

GGZ WNB staat voor zware bezuinigingsopdracht

GGZ Westelijk Noord-Brabant (GGZ WNB) moet ‘zwaar’ bezuinigen. Dat liet Sus de Backer, lid van de raad van bestuur, weten. Ze stelt dat het gedaan is met de voortdurende groei van GGZ WNB. “Daar is geen geld meer voor”, aldus De Backer in BN de Stem.

Bezuinigingen

Welke bedragen gemoeid zijn met de bezuinigingen of op welke manier GGZ WNB wil bezuinigen is onduidelijk. De organisatie is niet bereikbaar voor commentaar. De Backer legt in BN de Stem uit dat de bezuinigingen nodig zijn vanwege de overheidskorting op de vergoedingen van behandelingen en de scherpe eisen van banken voor kredietverlening.

Onrust

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) houdt intensief toezicht op GGZ WNB wegens bestuurlijke en financiële onrust bij de zorginstelling. Wubbo Petersen, voorzitter van de raad van bestuur, is met buitengewoon verlof gegaan om ruimte te creeeren om het conflict met Fortis op te lossen. De bank wil GGZ WNB geen krediet meer verlenen, omdat de eigen vermogenspositie te wankel is. Martin van Rooijen is benoemd tot tijdelijk bestuursvoorzitter. Of Petersen nog terugkomt, weet De Backer niet. Dit zou afhangen van de verdere ontwikkelingen bij GGZ WNB.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top