ACTUEEL

Utrechtse zorg tekent duurzaamheidsakkoorden

Negen Utrechtse zorginstelling hebben op 25 november een overeenkomst gesloten met de gemeente Utrecht en het milieuplatform zorg (MPZ). In 2030 zullen zij klimaatneutraal zijn. Zij hebben het doel een CO2-redcuctie te realiseren die verder gaat dan het wettelijke minimum.

Dat meldt MPZ op haar website. De negen deelnemende zorginstellingen zijn Altrecht, AxionContinu, Bartholomeus Gasthuis, Careyn, Diakonessenhuis, De Hoogstraat Revalidatie, Van der Hoeven kliniek, Rijnhoven en Vecht en IJssel. Ze doen dit bijvoorbeeld door duurzaam en lokaal voedsel te serveren, een groene omgeving in te richten en bewoners te laten participeren in de maatschappij.

Green deal

De gemeente geeft de deelnemende zorginstellingen de ruimte voor een eigen planmatige invoering van energiebesparingsmaatregelen. Ze gebruiken daarvoor de criteria van de Milieuthermometer Zorg, waar nu 50 instellingen mee werken. Tegelijkertijd werd de bestaande landelijke green deal ‘Op weg naar duurzame zorg’ ondertekend. Intussen hebben al meer dan negentig organisaties zich aangesloten bij de green deal.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top