ACTUEEL

Inspectie maant zorgtuinderij Het Groene Erf tot verbetering

Zorgtuinderij Het Groene Erf in Waarland voldoet niet aan de normen voor goede zorg. Dit leidt tot risico’s voor cliënten, zo constateert de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). De inspectie geeft de zorgtuinderij daarom een aanwijzing om de nodige verbeteringen binnen vier maanden door te voeren.

Het Groene Erf is een kleinschalige zorgaanbieder, die cliënten met een verstandelijke, lichamelijke of zintuiglijke beperking helpt met persoonlijke verzorging, begeleiding, verblijf en dagbesteding.

De inspectie heeft al langere tijd zorgen over de kwaliteit van zorg bij Het Groene Erf.Tijdens een recent toezichtbezoek voldeed de zorginstelling niet aan 23 van de 28 getoetste normen. Er wordt bovendien niet genoeg geleerd van (bijna) fouten. Deze gebeurtenissen worden niet goed geanalyseerd, stelt de inspectie vast.

Verder heeft de IGZ zorgen over de deskundigheid van het personeel. De medewerkers krijgen geen passende scholing. Daarom kunnen zij niet altijd de kwaliteit zorg leveren die cliënten vragen en nodig hebben. Verder zijn belangrijke en actuele protocollen en werkinstructies niet aanwezig, aldus de inspectie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top