HRM

CNV wil ontslagstop medewerkers ouderenzorg

CNV Zorg & Welzijn signaleert dat medewerkers met niveau 2 en 3 in de ouderenzorg hun baan kwijtraken. Dit moet direct stoppen, vindt de bond, desnoods door een verbod op ontslag van deze medewerkers.

CNV Zorg & Welzijn wil per direct maatregelen, nu er geld beschikbaar is gekomen voor extra medewerkers. "De 100 miljoen extra moeten werkgevers investeren in mensen die nu al in de ouderenzorg werken", zegt Suzanne Kruizinga, voorzitter van CNV Zorg & Welzijn. "Banen behouden, uitbreiding van uren, flexwerkers die een vast contract krijgen, extra personeel aannemen en investeren in medewerkers die willen doorgroeien. Dat is niet iets voor komende maand, maar daar hadden gisteren al resultaten van te zien moeten zijn."

Volgens Kruizinga is 100 miljoen euro onvoldoende om structureel de ouderenzorg te verbeteren, "en dat weten alle partijen die dit manifest hebben omarmd ook". Zij roept de partijen op om zich voor de verkiezingen uit te spreken over hun plannen met de ouderenzorg. CNV Zorg & Welzijn wil het welbevinden van ouderen centraal zetten en daarvoor is volgens de voorzitter een mix van functies op alle niveaus noodzakelijk. Ook moet er volgens haar ingezet worden op ontwikkeling en waardering van medewerkers.

Anders organiseren van de zorg

Naast investeren in huidige medewerkers ziet CNV Zorg & Welzijn kansen in het anders organiseren van de zorg voor ouderen. De bond pleit al langer voor verlaging van de werkdruk en een benadering waarbij alle functies, "van mbo 2 tot academisch", noodzakelijk zijn. Kruizinga: "Ik zeg weleens gekscherend dat een oudere niet academisch naar het toilet hoeft te worden gebracht. Juist de mix van aandacht en zorg verhoogt het welbevinden van de oudere. Dat kan ondersteund worden door vrijwilligers en bijvoorbeeld een hbo’er die coördineert."

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Irenea Scholten

16 januari 2017

Geachte mevrouw Kruizinga / Beste Suzanne, als u medewerkers niveau 3 kent die een baan zoeken in de ouderenzorg, dan kunt u ze allemaal wijzen op onze vacatures (die we chronisch niet vervuld krijgen). Een thuiszorgorganisatie in Den Haag is daarnaast druk op zoek naar gemotiveerde medewerkers niveau 2 dus als u daar een groep van heeft, verwijs ik hen graag door.
Los daarvan lijkt de tijd gekomen om naast tijd en geld voor interne professionalisering ook een reservering te doen voor 'zij instromers'. Mensen met een hart van goud voor ouderen en hun mantelzorgers, een helder, analytisch brein en een gezonde werklust zijn bij ons van harte welkom; ongeacht hun beroep en vooropleiding.

Henny

16 januari 2017

Geachte mevrouw Kruizinga, ben het geheel eens met uw gedachte " anders organiseren in de zorg".
Punt 1 = uiteraard de werkdruk hulp kunnen bieden in alle rust!
Punt 2= mix van opleiding zal het welbevinden van de oudere verhogen.
Maar zal het werk ook aantrekkelijker maken. Met wederzijds respect en leren van elkaars kunnen!

Monique van Doorn

17 januari 2017

Eens dat er al eerder gestart had kunnen worden met anders doen! Waarom nog langer wachten? Tijd voor verbinding om tot acceleratie te komen? Loskomen van oude kwalificatie niveaus, anders leren, anders werken en anders waarderen. #anderehandencommunity gaat het eerste lustrum tegemoet. Met medewerkers zorg van de toekomst vorm geven. Inzet van slimme technologie, in verbinding met derden, de dialoog als basis. CNV en leden, wees welkom.

Top