HRM

AxionContinu richt adviesraad verpleegkundigen op

Binnen AxionContinu is een Verpleegkundigen en Verzorgenden Advies Raad (VVAR) in het leven geroepen. De VVAR bestaat uit verpleegkundigen en verzorgenden van AxionContinu en gaat de raad van bestuur over het zorgbeleid van de organisatie adviseren.

Tot de oprichting van de VVAR is besloten omdat verpleegkundigen en verzorgenden een "belangrijke en veelzijdige rol" hebben binnen AxionContinu. Zij kennen de praktijk van binnenuit, volgens de organisatie, en kunnen vanuit die rol waardevolle adviezen geven en een belangrijke bijdrage leveren aan de kwaliteit van de zorg.

De VVAR gaat niet alleen de raad van bestuur adviseren, maar de beroepstrots van het vak bij collega’s stimuleren. Met de oprichting van een VVAR krijgen verpleegkundigen en verzorgenden nog meer dan nu al het geval is een beroepsinhoudelijke stem in het beleid van de organisatie, aldus AxionContinu. "De oprichting is een belangrijke stap waar AxionContinu trots op is. Want, hoewel een dergelijke adviesraad binnen ziekenhuizen al redelijk gewoon is, is dit in de ouderenzorg nog vrij nieuw."

AxionContinu is een organisatie voor wonen, zorg en revalidatie met veertien locaties in Utrecht, IJsselstein en Lopik.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top