ACTUEEL

Refaja sluit tijdelijk ok-complex wegens vliegen

Het operatiekamercomplex (OKC) van het Refaja in Stadskanaal is gesloten tot en met vrijdag 3 februari in verband met de aanwezigheid van vliegen. "Omdat we de patiëntveiligheid voorop stellen en daarin geen enkel risico nemen, is besloten geen operaties op het OKC uit te voeren totdat een oplossing voor dit probleem is gevonden", schrijft het ziekenhuis in een verklaring op de site.

De geplande operaties worden, waar mogelijk, binnen Treant Zorggroep verplaatst naar de locaties Emmen en Hoogeveen of worden later opnieuw ingepland. De verloskunde kan normaal in het Refaja doorgaan. Voor acute verloskundige ingrepen wijkt het ziekenhuis uit naar het oude OKC. Ook de spoedzorg waarbij geen acute operatie noodzakelijk is, vindt gewoon doorgang in Stadskanaal. Patiënten die staan ingepland voor een operatie, worden zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

De vliegen zijn met de bouwwerkzaamheden het gebouw ingekomen. Volgens het ziekenhuis is er ondanks diverse maatregelen toch nog één vlieg gevonden. Momenteel onderzoekt Treant welke andere maatregelen er genomen kunnen worden om de vliegen te weren. Aanstaande vrijdag hoopt het ziekenhuis meer te weten over hoe lang de sluiting gaat duren en welke oplossingen gevonden zijn.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top