ACTUEEL

Intensive care verdwijnt bij Bethesda en Refaja

De intensive care verdwijnt uit Ziekenhuis Bethesda in Hoogeveen en het Refaja Ziekenhuis in Stadskanaal. Dat meldt RTV Drenthe bij monde van David Post, hoofd medische staf van Treant Zorggroep, waar de ziekenhuizen onder vallen. Treant heeft dan alleen in het Scheper Ziekenhuis in Emmen nog een intensive care.

Volgens Post behouden Bethesda en Refaja wel een afdeling vergelijkbaar met een intensive care. "Maar de naam van de afdeling verandert wel, want we mogen die volgens de richtlijnen geen intensive care meer noemen", zegt hij bij RTV Drenthe.

Eerder werd al bekend dat Treant de complexe zorg wil concentreren. Rond maart moet meer duidelijkheid komen de verdeling van zorg over de ziekenhuizen. Voor de basiszorg kunnen patiënten volgens Post op elke locatie terecht, ook in de toekomst.

Onrust

In de regio leeft onrust over de gevolgen van de herverdeling van de zorg over de drie ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. De onrust is verder gevoed door het vertrek van twee leden van de raad van bestuur (te weten voorzitter Marcel Kuin en Guus Bruins) eind december. Eerder deze maand lieten burgemeester Loohuis van Hoogeveen en wethouder Boens van Stadskanaal zich kritisch uit over de gang van zaken. De burgemeester verweet Treant onvoldoende te communiceren met de bevolking.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top