ACTUEEL

Burgemeester laakt slechte communicatie Treant

Treant Zorggroep is naar binnen gekeerd en communiceert onvoldoende met de bevolking over de voorgenomen herinrichting van de ziekenhuiszorg. Dat stelt burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen in de lokale media.

“Het is allemaal vaag’’, aldus Loohuis in het Dagblad van het Noorden. “Onze burgers willen gewoon weten waar ze aan toe zijn als ze ziek worden, een been breken of een onderzoek moeten ondergaan. Geef daar gewoon eens helder antwoord op. Mensen hebben er recht op te weten wat de ontwikkelingen voor hen betekenen. Het zijn wél je klanten.’’

In de regio leeft onrust over de gevolgen van de herverdeling van de zorg over de drie ziekenhuislocaties in Emmen, Hoogeveen en Stadskanaal. De onrust is verder gevoed door het vertrek van twee leden van de raad van bestuur (te weten voorzitter Marcel Kuin en Guus Bruins) eind december. Eerder deze maand liet ook wethouder Boens van Stadskanaal zich kritisch uit over de gang van zaken.

De betrokken gemeenten proberen nu in een stuurgroep met behulp van een “gerenommeerd extern bureau” druk uit te oefenen op Treant. De stuurgroep praat in het kader hiervan ook met de belangrijkste zorgverzekeraar. “We staan voor de belangen van onze inwoners, het is óns ziekenhuis’’, aldus Loohuis.

Verbaasd

"Ik denk niet dat een openbaar interview de zaak goed doet", zegt Bas Eenhoorn, voorzitter van de raad van toezicht, over de kritiek van Loohuis tegenover RTV Drenthe. Ook is hij verbaasd over het inzetten van een extern bureau. "Ik ben benieuwd wat voor onderzoek dat gaat worden. Wij zijn regelmatig in gesprek met de drie gemeentebesturen waar we mee van doen hebben. Voor volgende week hebben we een afspraak staan met Loohuis en dan zal ik hem daarnaar bevragen." Volgens Eenhoorn is Treant bezig de continuïteit van de drie ziekenhuizen op een goede manier te waarborgen. "We willen de financiële basis van de Treant Zorggroep versterken. En dat wil ik volgende week in het gesprek dat we dan hebben met Loohuis graag aan hem toelichten."

 

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

19 januari 2017

Een voorzitter van de Raad van Toezicht die gaat reageren op berichten 'uit de samenleving'. Dat is geen goed teken. Dat geldt ook voor het participeren van de RvT in gesprekken die de verantwoordelijkheid zijn van de RvB.
Vraag gaat worden: wie ziet toe op dit soort acties van de RvT?

Top