ACTUEEL

Directeur Toezicht en Handhaving NZa vertrekt naar NVWA

Directeur Toezicht en Handhaving Loes de Maat vertrekt per 1 april bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Zij wordt benoemd tot Hoofdinspecteur divisie Landbouw en Natuur, tevens kwartiermaker directie Handhaven bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), van het ministerie van Economische Zaken.

De Maat is sinds 2009 Directeur Toezicht & Handhaving bij de NZa. Ze heeft de directie binnen de NZa opgebouwd en probleemgestuurd toezicht geïmplementeerd. Daartoe heeft ze in de afgelopen jaren onder meer gedragswetenschappers toegevoegd aan haar directie, waarmee ze koos voor een multidisciplinaire aanpak van het toezicht en handhaving in de gezondheidszorg.

Voor deze periode vervulde De Maat de functie van Manager Maatschappelijke Ontwikkeling & Wonen bij de provincie Utrecht. Daarvoor werkte ze in diverse functies bij het Ministerie van Economische Zaken. Zij studeerde Algemene Economie aan de Katholieke Universiteit Brabant en volgde een postdoctorale Beroepsopleiding Financieel Economisch Beleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zij is bestuurslid van Vide, beroepsvereniging voor toezichthouders, inspecteurs, handhavers en evaluatoren.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top