ACTUEEL

TZorg wil huishoudelijke hulp Amstelring overnemen

TZorg Groep wil de huishoudelijke hulp van Amstelring overnemen. De bedrijven hebben de Autoriteit Consument & Markt (ACM) op 8 februari 2017 om toestemming gevraagd voor de overname.

Als belangrijkste reden voor het afstoten van de Hulp bij het Huishouden (HbH) noemt Amstelring de afname van klanten door minder gunningen. Daardoor is het voor Amstelring niet langer financieel rendabel om HbH te leveren. Amstelring specialiseert zich verder in complexe zorg en revalidatie in verpleeghuizen en groepswoningen, als ook de tijdelijke opvang met zorg voor kwetsbare ouderen, professionele wijkzorg en dagbesteding.

Garantie

Amstelring denkt met TZorg een partij gevonden te hebben die de werkgelegenheid voor medewerkers en continuïteit van zorg voor cliënten kan garanderen. “Wij geloven dat Tzorg onze medewerkers en cliënten op lange termijn een bestendige toekomst kan bieden”, zegt Amstelring-bestuurder Inge Borghuis. Met Tzorg is afgesproken dat alle ongeveer 400 HbH-medewerkers in dienst bij Amstelring HbH over kunnen gaan naar Tzorg met behoud van hun baan, werktijden en materiële beloning.

De cliënten behouden zo veel als mogelijk hun eigen medewerker. Het gaat om ongeveer 2200 cliënten in Amsterdam en 1100 cliënten in omliggende gemeenten als Haarlem, Ronde Venen, Bloemendaal, Zandvoort en Diemen. In overleg met de gemeenten worden de cliënten geïnformeerd. Cliënten hebben het recht om van zorgaanbieder te veranderen en kunnen dat aangeven bij hun gemeente.

Het voorgenomen besluit om de HbH-activiteiten van Amstelring over te dragen aan Tzorg ligt sinds 9 december 2016 ter advisering bij de Ondernemingsraad en de Cliëntenraad Extramuraal van Amstelring en ter goedkeuring bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). De geplande overgangsdatum is 27 februari 2017.

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top