ACTUEEL

Midden-Kennemerland legt als eerste bekostiging geboortezorg vast

De partijen die in de regio Midden-Kennemerland verantwoordelijk zijn voor geboortezorg gaan als één aanbieder gezamenlijke geboortezorg leveren en ook als zodanig declareren. Midden-Kennemerland heeft overeenstemming bereikt hierover met zorgverzekeraar Zilveren Kruis.

De regio Midden-Kennemerland is hiermee de eerste regio in Nederland die de bekostiging van integrale geboortezorg vastlegt. Onder de deelnemende partijen horen de kraamzorg, eerstelijns verloskunde, echocentra en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. De integrale geboortezorg wordt in de toekomst verder versterkt zonder tussenschot tussen de partijen.

Het ministerie van VWS acht samenwerking in de verloskunde gewenst om de kwaliteit van de geboortezorg in Nederland te verbeteren. Een taskforce van VWS met diverse experts ondersteunt de koplopers-regio's op het gebied van fiscale, juridische, ICT en algemene vraagstukken en knelpunten. De regio Midden-Kennemerland heeft naar eigen zeggen deze handschoen opgepakt “vanuit een al bestaande goed lopende samenwerking tussen kraamzorg, eerstelijns verloskunde, echocentra en het Rode Kruis Ziekenhuis”.

De afdelingen Gynaecologie & Verloskunde en Kraamzorg van het RKZ maken onderdeel uit van het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) Midden-Kennemerland. Binnen het VSV Midden-Kennemerland werken verloskundigen, gynaecologen, kinderartsen, verpleegkundigen, echoscopisten en kraamzorg in de regio Midden-Kennemerland met elkaar samen.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top