ACTUEEL

Novadic-Kentron en Zorg van de Zaak zoeken elkaar op

Bedrijvennetwerk Zorg van de Zaak en verslavingszorginstelling Novadic-Kentron (NK) halen de banden aan met als doel om strategisch en operationeel niveau samen te werken.

“Wij zijn blij met een eventueel samenwerkingsverband met NK”, zegt algemeen directeur Angeline van Dijk van Zorg van de Zaak. “Door de synergie die al tussen diverse bedrijfsonderdelen bestaat, biedt deze versterking ons beide nieuwe ontwikkelkansen op het gebied van zorg en specifiek verslavingszorg. Samen kunnen we zorgdragen voor een nauw verweven netwerk met een geïntegreerd en flexibel aanbod.”

Kritisch

Voor NK biedt de samenwerking de mogelijkheid om een moeilijke periode af te sluiten. NK draait al een paar jaar fikse verliezen en heeft in twee jaar tijd 150 formatie-eenheden geschrapt. Na de recente publicatie van het jaarverslag over 2015, afgesloten met een verlies van 6,7 miljoen euro, meldde RTL dat NK "op de rand van de afgrond" stond. Ook hangt de instelling een miljoenenclaim van zorgverzekeraars boven het  hoofd voor teveel geleverde dan wel onjuist geregistreerde zorg.  “NK heeft een moeilijke tijd achter de rug en is door stevige ingrepen steeds beter in staat om onze uitstekende verslavingszorg op een kosteneffectieve manier aan te bieden”, zegt bestuurder Walther Tibosch. “De situatie was kritisch, maar onze toekomst is kansrijk en we gaan nu voor investeren in een verdere ontwikkeling van onze kwaliteit”.

De komende maanden wordt nader onderzocht op welke manier een mogelijk partnership kan worden vormgegeven. Een en ander is mede afhankelijk van de houding van banken en verzekeraars. Verder is de beoogde overeenkomst onder voorbehoud van goedkeuring door onder meer de relevante toezichthouders, mededingingsautoriteiten en advisering door medezeggenschapsorganen. Nk en Zorg van de Zaak streven ernaar de samenwerking per medio 2017 te bekrachtigen.

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top