ACTUEEL

Jongeren richten ravage aan bij jeugdinstelling

Zes minderjarige meisjes richtten woensdagavond een ravage aan in de gesloten jeugdinstelling Lievenshove van Juzt aan de Bredaseweg in Oosterhout. Ze gooiden met huisraad en richtten een enorme ravage aan.

De meisjes gingen zo tekeer dat medewerkers en beveiligers vreesden voor hun veiligheid. Ze vluchtten naar een ander deel van het gebouw. Agenten met een politiehond gingen het gebouw binnen en hielden de meisjes aan. Ze zitten vast voor bedreiging en vernieling. Dit meldt Omroep Brabant.  

Historie

Een woordvoerder van de organisatie meldt dat het aantal incidenten toeneemt: "Helaas zien we deze heftigheid steeds vaker de laatste tijd. We praten binnen de instelling, met gemeenten, maar ook in breder verband over oplossingen."

In de gesloten instelling Lievenshove zitten tientallen kinderen die uit huis zijn geplaatst op last van een rechter. Vaak verblijven ze maar korte tijd in Lievenshove."Het is daardoor soms heel moeilijk om een probleem bij de kern aan te pakken, omdat er al een hele historie aan vooraf is gegaan."

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top