ACTUEEL

Gemeenten Zeeland steggelen over kwaliteit zorgloket

De toekomst van het Walcherse zorgloket Porthos blijft ongewis. De gemeenteraad van Middelburg wil de stekker eruit trekken, de raad van Veere juist niet. Veere waarschuwt Middelburg deze week dat de kwaliteit achteruit holt omdat er geen geld is voor gekwalificeerd personeel.

Dat blijkt uit berichtgeving van de Zeeuwse krant PZC op 16 maart. Zorgloket Porthos is een gezamenlijk initiatief van de gemeenten Middelburg, Vlissingen en Veere. Het loopt sinds 2014 en is fysiek gevestigd in Veere. Begin dit jaar hebben vijf partijen in de gemeenteraad van Middelburg de samenwerking stopgezet. Volgens een onderzoeksbureau is Porthos te bureaucratisch en is de werkdruk voor het personeel te hoog. Dat gaat ten koste van de kwaliteit van zorg en de toegang  tot zorg.

Bureaucratisch

Door het besluit van de Middelburgse gemeenteraad lukt het niet om extra mensen aan te trekken. Die moeten er nu juist voor zorgen dat het minder bureaucratisch wordt. Daarom stuurde de raad van Veere deze week een waarschuwingsbrief naar de Middelburgse collega’s. Op het zorgloket werken nu uitzendkrachten die niet zijn ingevoerd in de werkprocessen en procedures.

Samenwerking

Het is onduidelijk of de Zeeuwse samenwerking blijft voortbestaan, en zo ja in welke vorm. Samengaan met werkvoorziening Orionis is een van de opties. Een andere is dat de drie gemeenten zelfstandig een zorgloket gaan exploiteren. Wethouder Maas van Veere gaat binnenkort in gesprek met Vlissingen en Middelburg.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top