ACTUEEL

Hofpoort verslikt zich in implementatie labsysteem

Het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis in Woerden heeft zich verslikt in de implementatie van een nieuw laboratoriuminformatiesysteem. Hierdoor kunnen in het ziekenhuis momenteel geen operaties plaatsvinden. Ook neemt het Zuwe Hofpoort ’s avonds en ’s nachts geen spoedpatiënten op.

De sluiting was niet voorzien, laat het ziekenhuis desgevraagd weten. "Er is meer tijd nodig om onze laboranten in te werken in het nieuwe systeem", licht woordvoerster Marie-Jeanne Douven toe. "Zij kunnen labuitslagen momenteel niet snel genoeg leveren." Voor bepaalde afdelingen, zoals de spoedeisende hulp, is het belangrijk dat labuitslagen snel ter beschikking zijn. 

Operaties vinden momenteel in andere ziekenhuizen of op een later moment plaats. De spoedeisende hulp is in de avonduren en ’s nachts gesloten. Spoedpatiënten kunnen terecht in het St. Antonius Utrecht of Nieuwegein. Ook zullen de komende dagen geen bevallingen plaatsvinden in het Zuwe Hofpoort. Zwangere vrouwen kunnen eveneens in het St. Antonius Ziekenhuis terecht.

Extra training

De komende dagen krijgen de laboranten extra training om te leren werken met het nieuwe labsysteem. De directie van het Zuwe Hofpoort Ziekenhuis verwacht dat het laboratorium vanaf komende maandag haar dienstverlening weer op orde heeft.

 

1 Reacties

om een reactie achter te laten

app'SASsist

11 april 2017

Ik vraag me af hoe het kan, dat blijkbaar zo'n implementatie niet goed is voorbereid. Testen, inrichting, training. Dit had m.i. voorkomen kunnen worden. Patiënten zijn de dupe en de kosten vallen waarschijnlijk hoger uit (zonder degelijke voorbereiding).
Gemiste kans :-(

Top