ACTUEEL

Dode explosie flat was psychiatrisch patiënt

De 37-jarige man die woensdag omkwam door de explosie in het appartementencomplex in Veendam was onder behandeling bij het psychiatrisch centrum van Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Het ziekenhuis meldde dat de dood van de man dood aanleiding is voor een intern onderzoek. Ook is de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ingelicht.

Het UMCG stelde tegelijkertijd dat er "geen aanleiding was om een dergelijke escalatie te verwachten''. De man was de bewoner van de flat waar de gasexplosie plaatshad. Omwonenden speculeerden dat het slachtoffer de ontploffing opzettelijk heeft veroorzaakt, maar de politie en burgemeester Sipke Swierstra wilden niet vooruitlopen op de uitkomst van het politieonderzoek naar de ontploffing. Wel meldde woningbouwvereniging Acantus dat ze met de bewoner in gesprek was over andere woonruimte, omdat de man overlast zou veroorzaken.

Gewonden

Door de ontploffing in het gebouw met 36 appartementen vielen ook drie lichtgewonden. Het complex zelf raakte zwaar beschadigd. Bewoners van vijftien flats konden woensdagavond om veiligheidsredenen nog niet naar huis. Zij hebben onderdak gevonden bij onder meer familie en vrienden. Ook is voor onderdak in een hotel gezorgd. Verder zijn vijf bewoners ondergebracht bij een zorglocatie in de buurt. Een aantal flatbewoners kon woensdagavond wel naar huis.

Burgemeester Swierstra zei dat in de nacht van woensdag op donderdag nader onderzoek wordt gedaan naar de staat van het appartementencomplex. De gemeente verstrekt daarover donderdag informatie. De bewoners van de appartementen die niet veilig zijn verklaard, krijgen dan mogelijk te horen of en wanneer ze kunnen terugkeren naar hun huis. Verder liet de burgemeester weten dat er beveiliging is voor de spullen die de mensen hebben moeten achterlaten in het flatgebouw.(ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top