ACTUEEL

Maasstad benoemt derde lid raad van bestuur

Wietske Vrijland voegt zich als derde lid bij de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Daarmee is de raad van bestuur weer voltallig.

Sinds het aftreden van de onlangs overleden bestuurder Anton Westerlaken bestaat de raad van bestuur uit voorzitter Peter Langenbach en Johan Dorresteijn.

Vrijland is momenteel chirurg en voorzitter van het bestuur van de medische staf van Franciscus Gasthuis & Vlietland. Daarnaast vervult zij verschillende rollen in haar vakgebied oncologie, zo is zij onder meer voorzitter van het mammateam. Haar opleiding tot arts volgde Vrijland aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. De specialisatie als chirurg volgde in het Maasstad Ziekenhuis en Erasmus Medisch Centrum. Haar carrière wordt gekenmerkt door de sterke combinatie van geneeskunde, de menselijke aspecten daarbij en bestuurlijke activiteiten.

De raad van toezicht zegt “onder de indruk te zijn van haar betrokkenheid bij zowel de patiënt als bij bestuurlijke zaken.” In haar nieuwe rol zal ze onder meer bijdragen aan bestuurlijke innovatie.

Wietske Vrijland

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top