ACTUEEL

Maasstad-bestuurder Westerlaken overleden

Voormalig vakbondsbestuurder Anton Westerlaken is vrijdag 31 maart op 62-jarige leeftijd in Rotterdam overleden. Dat meldt het Maasstadziekenhuis, waar hij 4,5 jaar voorzitter van de raad van bestuur was.

Westerlaken moest deze functie eind 2016 al wegens ziekte neerleggen. "Onder zijn leiding heeft het Maasstad Ziekenhuis een internationale accreditatie behaald (JCI) en is het ziekenhuis lid geworden van de topklinische ziekenhuizen (STZ)'', aldus het ziekenhuis. Westerlaken bekleedde verschillende bestuurlijke functies. Hij dankte zijn grote naamsbekendheid aan zijn voorzitterschap (1992-1998) van de christelijke vakcentrale CNV. In de zorg verdiende hij zijn sporen als bestuurder van 's Heeren-Loo en het Erasmus MC.

Vakbeweging

Boerenzoon Westerlaken (13 februari 1955, Zuilichem) kwam al op jonge leeftijd in aanraking met de vakbeweging. Tijdens zijn werk bij de politie werd hij actief voor de Algemeen Christelijke Politiebond (ACP). In 1979, 24 jaar oud, werd hij bestuurder van de politiebond. Later volgde het voorzitterschap. In 1986 kwam de overstap naar de CNV.

'Doe-mens'

Direct baarde hij opzien met een oproep aan werknemers om vijf jaar lang genoegen te nemen met koopkrachtbehoud. De vakbeweging nam het hem niet in dank af. Het leverde hem het predicaat op van rasechte dwarsligger in vakbondsland.

Westerlaken stond binnen het CNV bekend als een typisch doe-mens en een keiharde werker. Hij was ongeduldig, openhartig en zat vol idealen. De inmiddels ter ziele Evangelische Volkspartij en het CDA polsten hem beiden vergeefs voor een baan in de politiek.

De raad van bestuur van het Maasstad laat weten in Westerlaken "een uitstekende bestuurder, maar ook een fijne collega en vriend" te verliezen. "Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn vrouw, kinderen, kleinkinderen en naaste familieleden. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze moeilijke periode". Het Maasstad heeft een digitaal condoleanceregister opengesteld. (ANP/Skipr)

foto-anton-westerlaken-in-hal1

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top