ACTUEEL

Anton Westerlaken stopt als lid rvb Maasstad Ziekenhuis

Anton Westerlaken stopt per 1 december als lid van de raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. De aanleiding voor zijn aftreden is de gezondheidssituatie waarin hij verkeert.

Dat meldt het Maasstad Ziekenhuis op 30 november via haar website. De raad van toezicht en de raad van bestuur betreuren het dat Anton Westerlaken om deze reden heeft besloten terug te treden. De raad van toezicht neemt binnenkort een besluit over invulling van de vacature. Tot die tijd bestaat de raad van bestuur uit voorzitter Peter Langenbach en Johan Dorresteijn.

Samenwerking

Anton Westerlaken was onder meer lid van de raad van bestuur van het Erasmus MC en bestuursvoorzitter van ’s Heeren Loo. Sinds 1 januari 2012 is hij verbonden aan het Maasstad Ziekenhuis, eerst als bestuursvoorzitter en later als lid van de raad van bestuur. Onder zijn leiding heeft het Maasstad Ziekenhuis zowel de STZ status, de JCI accreditatie en het kandidaat lidmaatschap Santeon behaald. Ook speelde Westerlaken een belangrijke rol in het Spijkenisse Medisch Centrum en de samenwerking in de regio.

2 Reacties

om een reactie achter te laten

D G o

1 december 2016

Anton, ik wens je heel veel sterkte!

Jaap van den Heuvel

4 december 2016

Sluit ik me graag bij aan Anton.

Top