ACTUEEL

Anton Westerlaken gaat Maasstad leiden

Anton Westerlaken gaat Maasstad leiden

Anton Westerlaken is per 1 januari 2012 benoemd tot voorzitter raad van bestuur van het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Hij beëindigt daarom per die datum zijn lidmaatschap van de raad van bestuur van het Erasmus MC, zo meldt het ziekenhuis in een persverklaring.

Onverwacht

“Het was een onverwachte vraag vanuit het Maasstad Ziekenhuis”, licht Westerlaken zijn overstap toe. “Na twee intensieve besprekingen was mijn conclusie dat ik voor het Maasstad Ziekenhuis van betekenis kan zijn, juist ook in deze fase.”

Klebsiella-affaire

Het Maasstad Ziekenhuis raakte dit jaar in opspraak door de afwachtende aanpak van de Klebsiellabacterie-besmetting waardoor ettelijke patiënten zijn komen te overlijden. Daarbij heeft het Maasstad Ziekenhuis ook kritiek gekregen op de bestuurlijke aanpak van crisis. Lid raad van toezicht Peter Weeda nam na het vertrek van Paul Smits het bestuursvoorzitterschap over, terwijl de raad van toezicht zelf ook onder vuur lag vanwege haar rol in de klebsiella-affaire. Met de komst van Westerlaken krijgt het Maasstad ziekenhuis in ieder geval een daadkrachtig bestuurder.

Westerlaken

De raad van toezicht en de raad van bestuur van Erasmus MC zijn Westerlaken “zeer erkentelijk voor zijn grote bijdrage aan het Erasmus MC en in het bijzonder aan het grootschalige nieuwbouwproject. “Anton heeft de afgelopen jaren enorme inzet getoond ten aanzien van een aantal grote projecten in het Erasmus MC. De nieuwbouw is hiervan het letterlijk zichtbare bewijs”, zegt Hans Büller, voorzitter raad van bestuur.

4 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

21 november 2011

Man met een mooie staat van dienst. Het Maasstad ziekenhuis verdient vanwege de zwakke bevolking waar het voor zorgt de beste bestuurder, maar een makkelijke klus is het niet om dit ziekenhuis goed te laten functioneren.

Mr Sophie Hankes vz SIN-NL

22 november 2011

Vragen:
-hoe gaat Westerlaken met zijn staat van dienst bij het medisch bolwerk Erasmus MC in zijn nieuwe functie om met de slachtoffers van de medische fouten en nabestaanden van de Klebsiella affaire?
-Of hij al een zwijgcontract moeten tekenen?
-Krijgt hij ook 400.000 euro per jaar zoals falend bestuurder Paul Smits?

Anton Westerlaken

22 november 2011

Geachte mevr Hankes,
Het is oprecht jammer dat u al een opvatting over mij heeft terwijl we elkaar nog nooit ontmoet/gesproken hebben. Wees gerust, ik ben niet van zwijgcontracten enz. Hoop dat we voor patienten en benaaldeelden, samen, de goede dingen kunnen doen.
Groet Anton

Anoniem

24 januari 2012

Het ga je goed, Anton... Groeten van een oud-collega van de vakcentrale CNV

Top