ACTUEEL

Schippers bekijkt bestuurswisseling Maasstad

Minister Schippers van Volksgezondheid laat uitzoeken wat er voor haar juridisch mogelijk is rond de benoeming van interim-bestuursvoorzitter Peter Weeda bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Ze doet dat nadat de PVV en de SP tegen zijn aanstelling hadden geprotesteerd, omdat Weeda elders al zeker een keer met een gouden handdruk zou zijn ontslagen.

Schippers laat “zorgvuldig uitzoeken'' wat er mogelijk is, voor ze conclusies trekt en de Kamervragen beantwoordt, zo zei ze woensdag na ministersberaad over Prinsjesdag. Weeda vervangt als interim-directeur in het Maasstad Ziekenhuis de opgestapte directeur Paul Smits. In het ziekenhuis zijn 28 mensen overleden die besmet waren met de Klebsiellabacterie.

Governance-code

Weeda was al lid van de raad van toezicht van het ziekenhuis. Om zuivere verhoudingen te waarborgen moet er volgens de governance-code tenminste drie jaar zitten tussen een lidmaatschap van de raad van toezicht en een eventuele bestuursfunctie bij dezelfde organisatie. Weeda’s benoeming staat daarmee op gespannen voet met de governance-code.

´Graaier´

Daarbij komt volgens de SP dat de raad van toezicht gedurende de klebsiella-affaire heeft gefaald en dat daarom geen goede vervanger van Smits is. Vanwege het feit dat Weeda bij eerdere betrekkingen voortijdig zou zijn  vertrokken met afkoopsommen, noemde de SP Weeda eerder ook “een beruchte graaier”. (ANP/Skipr)

3 Reacties

om een reactie achter te laten

Anoniem

25 augustus 2011

Juridisch heeft de minister geen poot om op te staan, maar het feit dat de minister hier werk van maakt zou voor de RvT voldoende moeten zijn om de eer aan zichzelf te houden en op te stappen. En als bestuurder zou ik ook niet meer lekker op die plek zitten.

Gijs

25 augustus 2011

Hoezo niet meer lekker op die plek zitten? Het old boys network blijft ook nu in stand, want elke bestuursterfunctie moet binnen dit network blijven! Na deze interim job krijgt Weeda als beruchte graaier de volgende bestuursfunctie via dit network.

Gonny

8 september 2011

Kijkt ze met een oog dicht of met een oog open?

Top