ACTUEEL

Minkman maakt zich internationaal sterk voor integrale zorg

Bijzonder hoogleraar en Vilans-directeur Mirella Minkman wordt vicevoorzitter van het bestuur van de International Foundation of Integrated Care (IFIC). Minkman volgt in deze rol Guus Schrijvers op, die als oprichter aan de wieg van IFIC stond.

Minkman maakt zich in haar werk als bijzonder hoogleraar innovatie van organisatie en governance van de langdurende integrale zorg én directeur Innovatie en onderzoek van Vilans sterk voor meer integraliteit bij de inrichting en de besturing van de zorg. Op dit moment is de zorg nog langs lijnen georganiseerd, terwijl vernieuwing nodig is om juist over lijnen en domeinen heen te organiseren, en zorg te verbinden met andere domeinen dan ‘zorg’.

IFIC is een netwerkorganisatie die de internationale kennisontwikkeling en -uitwisseling over integrale zorg wil stimuleren en ondersteunen. Ook verbindt IFIC als de internationale opinieleider op het gebied van integrale zorg experts door middel van congressen, een tijdschrift, een academie en community activiteiten.  

 mirella-minkman

 

 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top