Finance

Verandering organisatie Maartenskliniek leidt tot verwarring

Een verandering in de organisatievorm bij de Sint Maartenskliniek in Woerden heeft dinsdag tot verwarring geleid. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) meldde foutief dat de kliniek zou worden overgenomen door het St. Antonius Ziekenhuis.

De marktwaakhond heeft de melding inmiddels gerectificeerd.

Het St. Antonius Ziekenhuis is momenteel voor 30 procent eigenaar van de Maartenskliniek in Woerden, de Sint Maartenskliniek heeft 70 procent van de aandelen. De Maartenskliniek Woerden was tot op heden een aparte bv. Vanwege de diverse ontwikkelingen, zoals de fusie tussen St. Antonius Ziekenhuis en Zuwe Hofpoort Ziekenhuis, is besloten de bv formeel op te heffen en in Woerden verder te gaan als onderdeel van de Sint Maartenskliniek, zo licht de organisatie toe.

Met deze ontwikkelingen wordt de Maartenskliniek Woerden voor 100 procent onderdeel van de Sint Maartenskliniek en zal deze vestiging ook de naam Sint Maartenskliniek (locatie Woerden) gaan dragen.

Voor het St. Antonius Ziekenhuis betekent dit dat zij een deel van de orthopedische zorg voortzetten. Dit betekent dus dat de orthopedische zorg in Woerden deels verricht zal worden door St. Antonius Ziekenhuis en deels door de Sint Maartenskliniek, aldus de organisatie.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top