Finance

'Gemeenteraden hebben slecht zicht op GGD Drenthe'

Het is voor gemeenteraadsleden moeilijk om inzicht te krijgen in de resultaten van de GGD in Drenthe. Daardoor kunnen gemeenteraden niet bijsturen. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een onderzoek van gezamenlijke rekenkamers van Drentse gemeenten, zo meldt RTV Drenthe.

De informatie die de GGD Drenthe levert is onvoldoende gemeente-specifiek en een duidelijk beleidskader ontbreekt, zo stellen de onderzoekers. In het rapport wordt opgeroepen om het toezicht op de verbonden partijen beter te organiseren. "Bijvoorbeeld door te bepalen welke verbonden partijen prioriteit hebben, een raadswerkgroep in te stellen, samen te werken met andere betrokken gemeenteraden en samenwerkingsverbanden periodiek te evalueren."

Samenwerkende rekenkamers

Het onderzoek is uitgevoerd door de rekenkamercommissies van Assen, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Emmen, Hoogeveen, Noordenveld en Tynaarlo. Dit is een nieuwe samenwerking die aansluit bij een oproep van minister Plasterk (Binnenlandse Zaken) aan rekenkamers om meer samen op te trekken bij de controle van gemeenschappelijke regelingen. De GGD kost de Drentse gemeenten in samen 21,6 miljoen euro, aldus RTV Drenthe.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top