ACTUEEL

Woenselse Poort overweegt gang naar rechter na lekken informatie

De Woenselse Poort overweegt juridische stappen, nadat vertrouwelijke informatie uit de ggz-instelling bij Omroep Brabant terecht is gekomen.

De regionale omroep berichtte maandag dat de problemen bij de tbs-kliniek mede zijn veroorzaakt doordat de Dienst Justitiële Inrichtingen er te veel terbeschikkinggestelden met zware problematiek had geplaatst. Omroep Brabant deed dit op basis van documenten die via een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur waren gekregen. De omroep maakte in zijn berichtgeving zelf kenbaar dat privacygevoelige en vertrouwelijke informatie zo slecht was geanonimiseerd dat het eenvoudig was om die in te zien.

De Woenselse Poort laat in een reactie weten geschokt te zijn door het informatielek. "We zijn zeer geschokt en verontrust over de gemaakte fout en het feit dat Omroep Brabant ondanks aandringen van De Woenselse Poort toch tot publicatie is overgegaan", schrijft de kliniek. "We stellen alles in het werk om de vertrouwelijke persoonsgegevens van cliënten en medewerkers terug te krijgen."

Volgens het Eindovens Dabgblad heeft de ggz-instelling een advocaat in de arm genomen. Roger Vleugels, een deskundige op het gebied van Wob-verzoeken zegt in de krant dat De Woenselse Poort daarmee weinig te winnen heeft. Er zijn namelijk geen privacygevoelige gegevens gepubliceerd en de kliniek heeft niet van te voren geprobeerd om de publicatie tegen te houden middels een kort geding of bodemprocedure.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top