Finance

Toekomst Havenziekenhuis in Rotterdam onzeker

Het Havenziekenhuis in Rotterdam zakt verder weg in de financiële problemen. Over 2016 wordt een "fors operationeel verlies" geleden van 4,8 miljoen euro, meldt het ziekenhuis dinsdag bij de jaarcijfers. Het bestuur van het ziekenhuis gaat uit van een structureel verlies. Bovendien is het eigen vermogen bijna 30 miljoen in de min geraakt door bijzondere lasten.

Het kleine ziekenhuis maakte al eerder bekend dat een zelfstandige toekomst lastig wordt. De leiding hoopt wel dat de instelling open kan blijven voor poliklinische zorg voor mensen in het centrum van de stad. Vervolgzorg kunnen patiënten dan krijgen in andere ziekenhuizen in Rotterdam en Capelle aan den IJssel. De komende maanden moet duidelijk worden of dit plan levensvatbaar is.

Volgens het bestuur werd er vorig jaar meer zorg verleend in het ziekenhuis, maar is de vergoeding daarvoor niet voldoende om de kosten te dekken. Dat komt door een veranderde bekostiging in 2012 waardoor kleine ziekenhuizen het financieel moeilijker hebben gekregen. (ANP)

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top