Finance

Zorginstelling De Zorgdrager vraagt faillissement aan

Zorginstelling De Zorgdrager uit Arnhem vraagt faillissement aan. Dat zegt directeur en eigenaar Perry Telgt tegen Omroep Gelderland.

De zorginstelling heeft financiële problemen, onder meer doordat Menzis en VGZ de betaling aan De Zorgdrager hebben stopgezet nadat er twijfels waren ontstaan over de kwaliteit van de geleverde zorg.

Salaris

Volgens Omroep Gelderland hebben alle personeelsleden van de zorginstelling zich ziek gemeld omdat ze geen salaris meer krijgen. Ook loopt er een onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg naar de situatie bij De Zorgdrager. De inspectie had signalen gekregen die duiden op mogelijke risico's voor goede zorg.

De Zorgdrager biedt op locaties in onder meer Arnhem, Nijmegen en Ede hulp aan jongeren met uiteenlopende problemen. De cliënten zijn inmiddels bij andere instellingen ondergebracht.  

1 Reacties

om een reactie achter te laten

René Erckens

20 juni 2017

ik denk dart het verstandig is om evidence based werken als standaard vast te houden. Goede hulp- en zorgverleners weten heus wel wanneer het adequaat is af te wijken van de normen. Er is genoeg jurisprudentie van tuchtcolleges die dit erkennen. Zoals prof. van Wijmen reeds lang geleden zei: Een richtlijn is geen plichtlijn.
Ga nog maar even door met inslijpen van de kwaliteitsstandaard alvorens al te soepel te worden.
René Erckens

Top