Tech

E-health-goeroe neemt functioneel-medische sabbatical

E-health-voorvechter Lucien Engelen neemt de komende maanden een adempauze als directeur van het REshape Center for Health(care) Innovation in Nijmegen. Op zijn website spreekt Engelen van “functioneel-medische sabbatical” ingegeven door een combinatie van fysieke kwalen en mentale uitputting.

Engelen heeft zich de afgelopen jaren op vele fronten gemanifesteerd als onvermoeibaar pleitbezorger van innovatie en patiënten-emancipatie. Deze strijd heeft zijn tol geëist, legt een openhartige Engelen uit op zijn website. “Het kan energie uit je lichaam en geest wegslurpen zonder dat je er erg in hebt”, aldus Engelen. “Toen daar ook  nog een nierstenen en gordelroos overheen kwamen, was duidelijk dat ik moest kiezen zonder dat ik een keuze had.”

Nieuwe strategie

In concreto betekent dit dat Engelen zijn dagelijkse werkzaamheden voorlopig neerlegt om zo de batterij opnieuw op te laden. Engelen is evenwel niet van plan om stil te zitten. Met zijn agenda schoon geveegd wil hij zich richten op het doordenken van een nieuwe strategie om de digitale transformatie van het huidige belegerde zorgstelsel aan te blijven jagen. De weerslag hiervan wil Engelen optekenen in een boek. “En misschien stuur ik een ‘help ons-brief’ naar Tim Cook, Marc Benioff, Jeff Bezos en Jack Ma om ze te vragen hun aandacht op de zorg te richten.”

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top