ACTUEEL

IGZ geeft Westfriesgasthuis aanwijzing

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft het Westfriesgasthuis in Hoorn een aanwijzing gegeven. IGZ heeft tekortkomingen geconstateerd in de toepassing van het Convenant Medische Technologie in het ziekenhuis.

Het convenant geeft een nadere invulling aan de risicobeheersing en de veilige toepassing van medische technologie binnen de ziekenhuiszorg. Tijdens een inspectiebezoek op 8 juni constateerde IGZ dat er in het Westfriesgasthuis wel procedures zijn, maar dat deze onvoldoende in lijn zijn met het convenant. Ook had het ziekenhuisbestuur onvoldoende in beeld hoe de invoering van het convenant er werkelijk voor stond.

Actieplan

Het ziekenhuis heeft direct na het inspectiebezoek een actieplan opgesteld. Er is een interventieteam aangesteld dat aan de slag is gegaan met het verbeteren van de naleving van het convenant. Normaliter doen zorgorganisaties dit pas nadat de IGZ een formeel oordeel heeft uitgesproken.

Het Westfriesgasthuis heeft hiermee echter nog niet alle tekortkomingen weggenomen, constateert IGZ. Het ziekenhuis moet het actieplan aanvullen en daadwerkelijk uitvoeren, zodat volledig volgens het convenant wordt gewerkt, aldus de inspectie. Het ziekenhuis krijgt zes maanden de tijd om de problemen op te lossen.

Verklaring

Ook moet het ziekenhuis voor 31 juli aan IGZ een bestuurlijke verklaring overleggen waaruit blijkt dat het preventief onderhoud van middel- en hoog-risico medische apparatuur in het gehele ziekenhuis in orde is.

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top