HRM

Medewerkers KwadrantGroep in actie tegen hoge werkdruk

Medewerkers van zorginstelling de KwadrantGroep in Drachten voeren dinsdag actie, omdat ze vinden dat de werkdruk te hoog is en ze te weinig waardering krijgen voor hun werk. Ze hebben aan de raad van bestuur een petitie overhandigd waarin zij vragen om oplossingen.

De medewerkers willen dat de KwadrantGroep nieuw personeel werft om de werkdruk te verminderen en het hoge ziekteverzuim tegen te gaan. Bestaande collega’s die dat willen, moeten contractuitbreiding krijgen. Ook eisen de medewerkers meer tijd om aandacht aan hun bewoners en cliënten te kunnen besteden.

Oplossingen kunnen niet uitblijven, stelt Maureen van der Pligt, bestuurder FNV Zorg & Welzijn. "Onze leden willen dat hun werkgever zijn verantwoordelijkheid neemt. En dat kan, want De Kwadrantgroep is een financieel gezonde organisatie. De medewerkers willen weer de tijd hebben om goede kwalitatieve zorg aan hun bewoners en cliënten te geven. Door de hoge werkdruk en ongezonde roosters lukt dat nu niet. En dat is voor helemaal niemand goed."

Vergrijzing

De KwadrantGroep laat in een reactie weten de problemen te herkennen. "Door de vergrijzing komen er steeds meer cliënten bij, terwijl de financiering niet meegroeit. Bovendien kampt de zorg met een krappe arbeidsmarkt. Dit vergroot de werkdruk voor zorgmedewerkers bij de KwadrantGroep en andere zorgorganisaties."

De zorginstelling zegt al langere tijd samen met de ondernemingsraad te werken aan het verminderen van de werkdruk. Zo krijgen zelforganiserende teams meer ondersteuning bij het maken van afspraken over het werk en de inzetbaarheid van teamleden. Ook maakt de KwadrantGroep werk van werving van nieuw personeel.

Gesprek

De KwadrantGroep staat open voor een gesprek met de medewerkers en de vakbond om samen te werken aan verdere vermindering van de werkdruk. 

0 Reacties

om een reactie achter te laten
Top