HRM

Medewerkers HWW Zorg leggen maandag werk neer

Medewerkers van HWW Zorg leggen maandagochtend 7 augustus het werk neer. Hiermee voeren ze actie tegen het beleid van de raad van bestuur van de Haagse zorgaanbieder, meldt FNV Zorg & Welzijn.

"De medewerkers hebben de afgelopen maanden meerdere malen op ludieke wijze actiegevoerd, met lulkoekjes en baggâhboeken", zegt Bernard Koekoek van FNV Zorg & Welzijn. Omdat de raad volgens de vakbond geen gehoor geeft, leggen maandag zo’n twintig medewerkers het werk neer. "Ze eisen echte banen, goede roosters en kwalitatief goede zorg voor hun cliënten."

De medewerkers van HWWzorg vertellen maandag hun verhalen en hebben verschillende raadsleden van de gemeente Den Haag uitgenodigd om langs te komen en hun eisen te steunen. De raadsleden krijgen het 'Baggâhboek' overhandigd, waarin verhalen staan over de misstanden bij HWW Zorg. Het zit de werknemers onder meer dwars dat hun werkgever dreigt met gedwongen ontslagen.

Sociaal plan

HWW Zorg ontkende recent tegen Skipr dat er sprake zou zijn van misstanden. De zorgaanbieder levert steeds zwaardere zorg aan cliënten maar heeft niet genoeg gekwalificeerde werknemers in dienst om dit te kunnen doen. Een deel van de huidige werknemers wordt opgeleid om op een hoger niveau te komen, een ander deel zal boventallig worden verklaard. HWW Zorg heeft voor deze mensen een sociaal plan opgesteld waarin geregeld is dat ze worden begeleid van werk naar werk.

1 Reacties

om een reactie achter te laten

Esther Ottens

16 augustus 2017

Ik zou graag met u praten over misstanden in een woonzorgcentrum van HWW, want deze misstanden doen niet onder aan de zes eisen die deze medewerkers stellen. Mvg. Esther Ottens

Top